MITOLOJI

[Mitoloji][bleft]

Türk Tarihi

[Türk Tarihi][twocolumns]

Arkeologlar Buda’nın Kafatası Kemiklerini Bulmuş Olabilirler

Yaptıkları kazılar sonucu Arkeologlar 1000 yıllık bir Budist tağınağını ortaya çıkardılar. Fakat arkeologlar bu tağınağının bulunuşunun yanında büyük bir bulguya ulaşmış olabilir; BUDA’NIN KAFATASI KEMİKLERİ

Ekran Görüntüsü (6)

1000 yıllık tapınak, Çin’in Nankin kentinde ortaya çıktı.
Bu 1000 yıllık tapınak da en dikkat toplayan özelliği fazlasıyla süslü olması oldu.1.2 metre uzunluğundaki tapınak sandal ağacı, gümüş ve altından üretilmiş ve üstü kristal, cam, akik ve lacivert taşlarla süslenmiş. Ve hazır olun; tapınağın içinde bulunan altından yapılan bir sandığın içinde kafatası kemikleri bulundu.
Altın sandık üstünde lotus deseni, anka kuşu ve ihtişamlı kılıçla kuşanmış tanrı tavsirleri bulunuyor. Sandığı bulmak arkeologlar için matruşka misali olmamış değil. Bulunan altın sandık Budist Mit’inde, bulutlarda ve suda yaşadığına inanılan dişi perileri Apsara’ların müzik aletleri çalan figürleriyle süslenmiş daha büyük bir gümüş sandığın içine yerleştirilmiş.
Peki bu kemiklerin Buda’ya ait olması ne kadar olası?
Kafatasının yan bölümünden alıdiği bilinen kemik başka birçok Budist rahibin mezarının bulunduğu tapınakta özellikle korunmuş ve yanına Deming isimli bir adam tarafından, sandığın ne zaman yapıldığı ve kemiğin gerçekten de Buda’ya ait olduğunu anlatan bir yazıt yerleştirilmiş. Yazıtta;

“Buddha yaşam-ölüm döngüsünü kırdığında, bedeni Hindistan’da bulunan Hirannavati Nehri’nin yanında yakıldı. O zamanlar Hindistan’Da hüküm süren kral Ashoka (M.Ö. 268-232) Buddha’nın kemiklerini saklamaya karar verdi ve toplamda 84,000 parça kemik elde edildi. Ülkemiz Çin ise bu kafatası kemiği de dahil olmak üzere, parçalardan 19 tanesine sahip oldu.”
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :


Dinler Tarihi

[Dinler Tarihi][bleft]

Antik Tarih

[Antik Tarih][twocolumns]

Video

[Video][bsummary]

Dünya Tarihi

[Dünya Tarihi][bsummary]